REL együttműködés

A kormány november 11-től hatályos védelmi intézkedéseit a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete tartalmazza.  A helyi termelői piacok zavartalan működése továbbra sem korlátozott, csak az estig nyitva tartó piacok nyitvatartási idejében történtek változások a kijárási tilalom bevezetésével.

 

A korlátozások vonatkoznak a rendezvényekre is, miszerint tilos rendezvényeket szervezni és azok helyszínén tartózkodni. Sok esetben rendezvényként kerülnek bejelentésre szabadtéri vagy üzletházi termelői piacok, programkínálattal egybekötve. Ezek megtartása a rendelet értelmében tehát tilos, valamint ennek betartásáról a rendezvény szervezője, illetve a rendezvény helyszínéül szolgáló intézmény vagy helyiség üzemeltetője köteles gondoskodni. Továbbá a rendelet értelmében nem rendezhető karácsonyi vásár sem. Azonban az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység vészhelyzeti szabályai szerint vészhelyzet idején a lakosság ellátása céljából élelmiszer forgalmazható. A csomagküldő kereskedelem használatával pedig zavartalanul működhet tovább a napi fogyasztási cikkek ellátásával történő kiszolgálás.

A helyi termelői piacok zavartalan működése továbbra sem korlátozott, csak az estig nyitva tartó piacok nyitvatartási idejében történtek változások a kijárási tilalom bevezetésével. A piacok este 7 óráig maradhatnak nyitva, és leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. Nyitvatartási időben be kell tartani a mindenkori járványvédelmi előírásokat, melynek megfelelően a piac zárt és nyitott területére vonatkozóan a maszk használata kötelező!

A kamarai Piackeresőben továbbra is megtalálhatók a hagyományos piacok és a termelői piacok az ország egész területéről. A védelmi intézkedésekre tekintettel két budapesti és négy vidéki - este 7 óra után is nyitva tartó - piacok nyitvatartási idejében bekövetkezett változást az üzemeltetőkkel történő egyeztetést követően korrigáltunk.


NAK/Szomi Edina

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése