Vízgazdálkodás

A vízhasznosítási idény öntözés esetén március 1. napjától október 31. napjáig, tógazdálkodásnál március 1. napjától november 30. napjáig, a téli vízellátás december 1. napjától február 28. napjáig tart. Azonban, ha a termálvíz hasznosításából keletkező szennyvíz és használt víz vízfolyásba bevezetése veszélyezteti az öntözési célú vízhasználatot, úgy április 15. és szeptember 30. napja közötti időszakban az öntözési célú vízhasználatot, október 1. és április 14. napja közötti időszakban pedig a termálvíz hasznosításából keletkező szennyvíz és használt víz vízfolyásba bevezetését kell előnyben részesíteni!

Fontos, hogy az üzemeltető és a vízhasználó az igazgatóság hozzájárulása esetén ettől eltérő időpontban is megállapodhatnak!

A NAK készített egy útmutatót, amely tartalmazza a mezőgazdasági vízhasznosítási idényre kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, fogalmakat, valamint a vízhasználatokra vonatkozó időkorlátokat. A kiadvány elérhető a köztestület portálján a „KÉZIKÖNYVEK, KIADVÁNYOK” menüpont alatt: ITT

Felhívjuk a figyelmet, hogy az információk tájékoztató jellegűek, a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően kell eljárni!

Vonatkozó jogszabályok:

  • a mezőgazdasági vízszolgáltató művek üzemeltetéséről szóló 2/1997. (II. 18.) KHVM rendelet

 

NAK/ Tasnádi Gabriella

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ