Kamarai hírek

A 31. alkalommal megrendezésre kerülő Farmer Expo Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakkiállítás 2022. augusztus 17-20. között várja az érdeklődőket a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus-án.

  • jégkárBEKAPCSOLÁSI ADATOK 2022. június 6. és 19. közötti időszak zivataros napok bemutatása a generátorok bekapcsolásának és a meteorológia helyzet szempontjából Az elemzési időszak első felében több front követte egymást, melyek hatására jégveszélyes zivatarfelhők is érkeztek hazánkba. Ugyanakkor az ilyen (nem szupercellás) típusú zivataroknál a jégkármérséklő rendszer hatékonyan tud védekezni, így ennek is köszönhetően csak kisebb méretű jég hullott. Az időszak második felében egy antickilon helyeződött fölénk, melynek köszönhetően nyugodtabb időjárásban volt részünk. A vizsgált időszak alatt az időjárás 8 napon tette szükségessé a generátorok üzemeltetését. A következőkben az utólagos elemzésekkel részletezzük, hogy a generátorokat mikor kellett üzemeltetni az elemzési időszakban…

  • 37 sajtbíra végezte el sikeresen a Magyar Sajtkészítők Egyesülete által szervezett sajtbíra képzést.

  • 2022. június 25-én rendhagyó Bormedence eseményre kerül sor: a kárpátaljai borászok támogatására szervezik meg a ’Bormedence Kárpátaljáért’ rendezvényt – Pál István ’Szalonna’ segítségének köszönhetően, a Hagyományok Házával közreműködésben, a Hagyományok Házában.

2022. szeptember 17-én Tatán, az Olimpiai Edzőtáborban kerül megrendezésre a VIII. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége, melyen a résztvevők immár 9 sportágban mérik össze erejüket és felkészültségüket.

  • A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal INTERREG V-A Ausztria-Magyarország „ATHU135 Sustainable Ambrosia Management" című projekt keretében szakmai rendezvényt tart, melyre várja az érdeklődőket.

  • A 31. alkalommal megrendezésre kerülő Farmer Expo Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakkiállítás 2022. augusztus 17-20. között várja az érdeklődőket a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus-án.

  • Június 17-én megjelent a Hajdú-Bihar Termékdíj pályázat kiírása, mely az alábbi linken tekinthető meg: http://hajdubiharitermek.hu/termekdij-palyazat.

  • Alapmondása volt évtizedeken át, hogy agrárium nélkül nincs vidék, vidék nélkül nincs Magyarország. Szűkebb pátriájában mindig hangsúlyozta, hogy Békés megye az ország éléskamrája, a természet kincsestára. Elkötelezett volt a mezőgazdaság…

A fejlődés mozgatórugói: interaktív innováció és hálózatosodás címmel a NAK, mint I2Connect projekt partner 2x3 napos tréninget szervezett a mezőgazdasági szaktanácsadók és erdészeti szakirányítók részére.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ