REL együttműködés

2022. 11. 10-én a Kaposváron, a Magyar Agrártudományi Egyetemen, II. REL Expo és konferencia keretében került sor a Kislépték Egyesület által létrehozott, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közös ÉV SEGÍTŐ HATÓSÁGI SZAKEMBERE díj átadása.

A díjjal, a hatósági szakember segítő munkáját, hozzáállását ismerik el, kistermelők, családi gazdaságok, falusi vendégasztal szolgáltatók, vidéki turisztikai szolgáltatók, fejlesztését segítő szervezetek, közösségek ajánlásával. „A segítő hatóság kellő szakmaisággal, de kellő emberbaráti, emberismereti, közösségi szellemben segíti a környezetében dolgozó termelőket, vállalkozókat. A segítő hatóság rugalmas, hagyományokat tisztelő hozzáállása nem veszélyezteti az élelmiszer biztonságot, de a sokszor egymásnak ellentmondó szabályozási környezet előírásait a lehetséges életszerű értelmezés keretei szerint, nem túlszigorítva kéri számon, az EU által is célként megfogalmazott hagyomány és rugalmasság elvén.” – mondta el a díj kapcsán Kujáni Katalin, a Kislépték Egyesület elnöke.

A Díj 6. alkalommal került átadásra, eddig 15 egyéni és egy csoportos díj is kiosztásra került. A 2021-as munkájuk alapján idén ismét két segítő hatósági szakember részesülhetett az elismerében:

Dr. Vass Krisztina Rita (Baranya Megyei Kormányhivatal, Pécsi Járási Hivatal
Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály), aki a helyi termék bolt és piac engedélyezési folyamat során nyújtott tájékoztatást a lehetőségekről, alternatívákról, segítve ezáltal a hatékonyabb megvalósítást.

Dr. Révész Bálint (Baranya Megyei Kormányhivatal, Pécsi Járási Hivatal
Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály) elsősorban őstermelői, kistermelői indulásokban segített többeknek a településen támogató tanácsokkal.

A díjátadón részt vett dr. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke.

A díjakat és okleveleket átadta:

  • Pleva György a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság igazgatója,
  • Tószegi-Faggyas Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Stratégiai és Vidékfejlesztési Igazgatóság, Vidékfejlesztési csoportvezetője, és
  • Szabadkai Andrea, a Kislépték Egyesület szakértő munkatársa.

Részletesebb információt a díjról és a díjazottakról itt olvashat.

Forrás: Kislépték/NAK Tószegi-Faggyas Katalin

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése