Mezőgazdasági termelés

Cikkünk folyamatosan frissül!

 

A Magyar Kormány a korábbi 17,5 százalékról 80 százalékra növelte a nemzeti társfinanszírozás arányát. Ennek köszönhetően a 2021.-22. átmeneti években több vidékfejlesztési forráshoz lehet hozzáférni, mint eddig a 2014-20-as periódusban összesen. A két programozási időszak közötti átmeneti év lehetőséget biztosít arra, hogy a közvetlen források esetében a jelenlegi jogszabályi háttérrel a következő hét éves költségvetési ciklus terhére fejlesztési támogatásokat vegyenek igénybe a gazdálkodók, míg a KAP II. pillér vidékfejlesztési támogatások vonatkozásában egy megemelt forráskeret áll rendelkezésre. 

Ahhoz, hogy ezen támogatások igénylését megkönnyítsük, a tavaszi online fórumok sikerét követően útjára indítottunk egy videósorozatot. A rendszeresen új résszel jelentkező sorozatban, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakértői mutatják be pontról-pontra a felhívásokban foglalt legfontosabb pályázati követelményeket, felhívva a figyelmet az esetleges hibázási lehetőségekre.  

A videósorozat megtekintését követően az érdeklődők szakértőink segítségével választ kaphatnak többek között az AKG, ÖKO, állattartó telepek-, a mezőgazdasági-, kertészeti- valamint élelmiszeripari üzemek támogatásával kapcsolatban felmerülő kérdéseikre.  Tartsanak szakértőinkkel, tudjanak meg többet a sikeres pályázásról, a VP támogatások nyújtotta lehetőségekről!  

 

A videósorozat eddig megjelent részei:

- Állattartó telepek megújításának támogatása (VP2-4.1.1.9-21) 

- Mezőgazdasági kisüzemek támogatása (VP2-6.3.1-20) 

- Kertészeti üzemek megújításának támogatása (VP2-4.1.3.5-21)    

- Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása (VP2-4.1.8-21) 

- Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésének támogatása 

- Terménytárolók, szárítók és tisztítók fejlesztésének támogatása (VP2-4.1.7-21) 

- Takarmány előállító üzemek fejlesztésének támogatása (VP3-4.2.1.3-21)

- Nem mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja – Vidéki turizmus fejlesztése(vp6-6.4.1-21)

- Nem mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja – lovas létesítmények fejlesztése (VP6-6.4.1-1-22)

 

Tavaszi online VP fórum:

 

- előadás

 

VP pályázatokhoz kapcsolódó előminősítés:

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara új formában, ingyenes szolgáltatásként bevezeti a főbb Vidékfejlesztési Pályázatok kapcsán az előminősítési szolgáltatását. Így minden érdeklődő vagy pályázni kívánó gazdálkodó egy kérdőív kitöltésének segítségével általános képek kaphat arra vonatkozóan, hogy megfelel-e az adott pályázat főbb kritériumainak.

  1. Bővült az előminősíthető pályázatok köre - A „Nem mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja – Vidéki turizmus fejlesztése” című pályázat esetén ahogy a korábbi összefoglalónkban is szerepelt, a pályázat benyújtására 2021.december 8. – 2022. április 21 között van lehetőség, több szakaszban. Az első szakasz december 22-én zárul.
  2. Pályázat-előminősítési szolgáltatás a „Takarmány előállító üzemek fejlesztésének támogatása” című pályázathoz – A pályázat beadás határideje 2021. december 21-e.

 

A VP pályázatokhoz kapcsolódó cikkek:

- 2022.03.21. NAK siker az építési költségnövekmények finanszírozásában

- 2022.03.18. Változott az ŐCSG-k támogatási kérelmeinek a benyújtása

- 2021.12.01. A beruházási pályázatok megvalósítási időszaka

- 2021.11.25. Beruházási pályázatokhoz kapcsolódó kérdések - válaszok

- 2021.10.04. Nyitott támogatási lehetőségek

- 2021.07.08. A NAK videósorozattal segíti a Vidékfejlesztési Program pályázóit

- 2021.03.30. Vidékfejlesztési Program pályázatok, aktualitások

- 2021.03.04. Gyakorlati tanácsok a kisüzemek támogatásának igényléséhez

- 2021.01.15. Változtak a finanszírozási konstrukciókhoz kapcsolódó rendeletek

- 2021.01.11. 2021 első felében várható vidékfejlesztési pályázatok

 

(NAK/Németh Bálint)

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám