Ötödik alkalommal hirdetik meg a Kézműves Kiválóságok Díjat az Agrotrend Csoport és a Városi Anya szervezésében, amely az elmúlt években a hazai kézműves élelmiszer-előállítók egyik legelismertebb szakmai versenyévé vált. A díj rangja évről évre nő, és a nevezők számára nemcsak versenyt, hanem fejlődési lehetőséget és közösségi élményt is jelent. A nevezett termékek zsűrizésében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is részt vesz.
A díj célja, hogy megismertesse a fogyasztókkal hazánk kézműves kiválóságait, legyen szó gyümölcsléről, vagy akár szörpről, és segítse őket ezeknek a kiváló minőségű termékeknek a megtalálásában, másrészt pedig ezáltal segíteni a magyar mezőgazdasági szereplőket is, termékeik bemutatásában és értékesítésében.
Nevezni az alábbi kategóriákban lehet:
- Méz
- Szörp
- Lekvár
- Gyümölcslé
- Csokoládé és kézműves édesség
- Kézműves sör
- Olaj (pl. tökmagolaj, dióolaj)
- Zöldségkészítmények (pl. krémek, fermentált zöldségek, chili)
Nevezési időszak: szeptember 20. – október 31.
Zsűrizés: november 6.
Díjátadó: november 25., Agrosummit konferencia
A zsűri 13 szempont alapján értékeli a beküldött termékeket, külön figyelmet fordítva a belső tulajdonságokra (íz, illat, textúra, minőség), valamint a külső megjelenésre (címke, arculat, csomagolás).
A díjátadó az Agrosummit konferencia részeként kerül megrendezésre, mely konferencia keretében a kézműves termelők külön szekcióban vehetnek részt inspiráló előadásokon.
További információk IDE KATTINTVA, a jelentkezés részletei IDE KATTINTVA érhetők el.
NAK / Tószegi-Faggyas Katalin

















