Jubileumi évet ünnepel a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) nagyszabású tatai rendezvénye, hiszen immáron tizenötödik alkalommal találkozhatnak személyesen a vidék legjobb éttermei, termelői az éves seregszemlén. Idén 2025. szeptember 13-14-én Tatán az Esterházy-kastély parkjában állítanak ki újra az egybegyűltek.
Az idei esztendő különleges évnek számít, hiszen jubileumi évet ünnepel a közösség. Hosszú idő telt el és megannyi feladatot teljesített az évek alatt. A legfontosabb célkitűzés, hogy minőségi alapanyagokat használva, minőségi ételek kerüljenek a fogyasztói asztalra, és hogy a hazai gasztronómia a hagyományokat követve újra elsőrangú hozzávalókat használjon fel az elkészítés során, ezzel is segítve a helyi termelői termékek bejutását az éttermekbe.
A hazai éttermek a magyar agrárium szereplőit támogatva egyre szélesebb körben keresik azokat a hazai termelőket, termelői közösségeket, akik szintén ezt az irányt képviselik. A gasztronómiai közönségtalálkozón idén a fő hangsúlyt a magyar sajt és tejtermékek kapják, de emellett természetesen a mangalica is újra terítéken lesz, illetve a szarvasgomba, a magyar borok, méz és a helyi alapanyagok is kiemelt szerepet kapnak. Az idei évben is részt vesznek az eseményen határon túli magyar kiállítók, de érkeznek vendégek Franciaországból és Spanyolországból is.
Készételek, helyi termelői áruk, vidéki ízek és sok-sok finomság kerül a tatai eseményen az asztalra, valamint újabb kapcsolatok elmélyítésére is lesz lehetőség.
Az esemény nemcsak egy gasztronómiai fesztivál, hanem egy igazi vásári forgatag, ahol azok a helyi termelői portékák is jelen lesznek, amelyekből a finom ételek készülnek.
A program további részletei IDE KATTINTVA olvashatók.
A Szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!
Forrás: SVÉT – NAK