Mezőgazdasági termelés

Az elfogadott KAP Stratégiai Terv alapján kidolgozás alatt áll a ültetvénytelepítések támogatásáról szóló pályázati felhívás, amelynek társadalmi egyeztetése már lezajlott és reményeink szerint hamarosan megjelenik a végleges felhívás.

Azonban a lényegi és legfontosabb rész ezután következik, vagyis megfelelő pályázatokat kell benyújtani és jó szakmai döntéseket kell hozni, melyek akár több évtizedre is meghatározóak lehetnek. A megfelelő döntés meghozatalához alapos szakmai ismeretekre van szükség, ami a hazai környezeti viszonyaink között is bevált és kipróbált technológiai elemeket is tartalmaz. Sokan gondolják még ma is, hogy egy korszerű gyümölcsfaültetvény legfontosabb eleme a fajta, mint termelő „eszköz”.  Azonban ez csak részben igaz, mert ha helyesen szeretnénk fogalmazni, akkor azt kell mondanunk, hogy az oltvány. Mert ma a világban gyümölcsfa oltványt telepítenek, ami az alany és a nemesfajta összeforradásának eredménye. Hogy ez az összeforradás, együttélés a fa élete végéig kitartson, a telepíteni szándékozott talajviszonyokon megfelelő legyen, az elvárt kompakt növekedést és évenkénti megújulást biztosítsa, a nedvkeringés megindulását, a kihajtás és a virágzás idejét, és a gyümölcs beltartalmát kedvezően befolyásolja, ahhoz bizony jól megválasztott alany szükséges. Ez nem mindig egyszerű, mert sok esetben nincsenek meg az ehhez szükséges megbízható ismereteink. Holott már itt, az alany kiválasztásakor eldől minden. Ipari hasonlattal élve, olyan ez mint a felhőkarcoló, csak a föld feletti részt látjuk, holott a megfelelő statikai alapozás a lényege mindennek. A kertész helyzete nehezebb, mert az alanyoknak nem csupán statikai, hanem biológiai, élettani szerepük is van.

Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani és invitálni valamennyi telepíteni szándékozó gyümölcstermesztő gazdálkodót, gazdaságot a 2024. június 5-én Dánszentmiklóson megrendezésre kerülő Gyümölcsfaiskolai Szakmai Napra, ahol hazánk legelismertebb szakértőjétől hallhatunk a témában naprakész ismereteket. Továbbá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara részvételével bemutatásra kerülnek a várható ültetvénytelepítési támogatás fontosabb feltételei, és nem utolsó sorban a banki finanszírozási lehetőségekről is hasznos információk hangzanak majd el.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát legkésőbb 2024. június 1-ig jelezze a meghívón feltüntetett elérhetőségek egyikén.

A részletes programot tartalmazó meghívó  ITT tekinthető meg.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk, éljenek a lehetőséggel!

NAK / Komma László

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám