Mezőgazdasági termelés

A Kertészeti Termelők Nemzetközi Szövetsége (AIPH) szeptemberben útjára indította Green City Briefings második sorozatát. Ez az előadássorozat 2021-ben kezdődött egy nyolc webináriumból álló sorozattal, amelyet London városa és a Worshipful Company of Gardeners támogatott. Ezek az ülések meggyőző bizonyítékokat és példákat mutattak arról, hogy az "élő zöld" milyen erőt képvisel a városi kihívásokra adott többszörös megoldások megvalósításában. A sorozat középpontjában az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás állt, valamint a témák között szerepeltek a zöld tetők és zöld falak, természetalapú megoldások a vízgazdálkodásban, városi hőszigethatás és a levegőminőség.

Az idei online konferenciák az AIPH World Green City Awards 2022 győztes városait mutatják be. Az egyes tematikus online előadások célja, hogy világhírű szakértők és a legjobb gyakorlatok globális példái mellett összekapcsolják a tudást és a gyakorlatot. Az előadások politikai döntéshozók, várostervezők, gyakorlati szakemberek és az érdeklődő nagyközönség számára ajánlottak. A szakemberek és kutatók tapasztalatainak megosztása a városképnek a növények erejével történő javításának számos módjáról létfontosságú a globális változáshoz. Az idei sorozat konkrét városokra összpontosít, azon belül is, hogy a gyakorlat hogyan hoz létre átalakító változásokat. Minden egy órás webinárium egy szakértő előadásával kezdődik, aki ismerteti azokat az alapelveket, amelyek megmagyarázzák, hogy a városi zöldítés hogyan válik a város, a lakosok és a természet javára. Az előadás másodikfele egy adott várost mutat be, hogy a gyakorlat hogyan hoz létre változásokat. Végül az előadásokhoz kapcsolódó beérkezett kérdések megvitatása történik.

Az előadássorozat szeptemberben kezdődött Buenos Aires városával. A város finalista volt a Living Green for Social Cohesion/Zölden élni a társadalmi kohézió érdekében kategóriában. Októberben Doha városával folytatódott az előadássorozat, a tájékoztató középpontjában a kihívást jelentő éghajlatra való tervezés és növényválasztás állt. Doha azért is érdekes, mert a 2023-as Kertészeti Expo ott kerül megrendezésre. Az expo témája a ‘Green Desert, Better Environment’ vagyis "Zöld sivatag, Jobb környezet". Az expo célja, hogy felhívja a figyelmet az elsivatagosodás veszélyeire és a lehetséges megoldásokra. A legutóbbi előadás során Hyderabad városa mutatkozott be Living Green for Economic Growth and Inclusive Recovery/Zölden élni a gazdasági növekedésért és átfogó fellendülésért kategória győzteseként, valamint az AIPH World Green City Awards nagydíjasaként.

A következő előadás során Mexikó város lesz a központi főszereplő, mivel a Living Green for Climate Change/Zölden élni a klímaváltozás ellen kategória nyertese.

A Green City Briefings előadások ingyenesen megtekinthetők.

Forrás: aiph.org

NAK/ Csép Adrienn

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése