Fiatal gazdálkodó

Korábbi cikkeinkben bemutatásra került a FAIRshare (Farm Advisory Digital Innovation Tools Realised and Shared – magyarul: Digitális Agrár Innovációs Tanácsadó eszközök megosztása) projekt, amelynek célja egy digitálisan aktívabb gazdálkodói, és mezőgazdasági tanácsadó közösség építése, amely a tanácsadói szolgáltatások közötti és azokon belüli digitális megosztottság áthidalását tűzte ki célul. 

 A projekt kifejezetten a meglévő digitális tanácsadó eszközökre és szolgáltatásokra (ún. DATS) összpontosít, amelyek lehetnek többek között: kommunikációs eszközök, mezőgazdasági szoftverek, benchmarking eszközök, webes és telefonos alkalmazások, digitális oktatási- és képzési anyagok, valamint egyéb támogató eszközök.

A projekt most lehetőséget kínál számos felhasználói eset (ún. UserCase -UC) kifejlesztésére, amely segíti és támogatja egy sor DATS (Digital Advisory Tools - Agrár- Digitális Eszköztár) fejlesztését az EU-ban. Az UC-k célja a mezőgazdasági tanácsadók kihívásainak kezelése a DATS felhasználásával (inspirációt a FAIRshare DATs leltárban talál, de a kiválasztott DATS-oknak nem kell erről a listáról származniuk). A UC-k tapasztalatait felhasználják a DATS elfogadását befolyásoló környezeti tényezők (emberi, infrastrukturális, kulturális, gazdasági stb.) megismerésére.

 

A pályázók köre: tanácsadói szolgálat, tanácsadói csoportok egy tanácsadói szolgálaton belül, vagy egy független tanácsadói csoport. 

Pályázati terület: különböző agrár ágazatok, termelési rendszerek, régiók, mezőgazdasági tanácsadói környezet képviseletében. 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. április 13., kedd 14:00 (CET) 

A pályázatokat közbeszerzés keretén belül lehet benyújtani, amelyet négy „tételre” osztanak fel földrajzi elhelyezkedésük alapján.(Délkelet-Európa: Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Bulgária, Magyarország, Koszovó, Macedónia, Montenegró, Románia, Görögország.)

További információ az alábbi linken található:  https://irl.eu-supply.com/ctm/Supplier/PublicPurchase/184774/0/0?returnUrl=ctm/Supplier/publictenders&b=ETENDERS_SIMPLEMellékelten talál néhány olyan dokumentumot, amelyek segítséget nyújtanak a pályázat benyújtásához. 

Ez a felhívás a nagyobb felhasználói esetekre vonatkozik, amelyeket 90 ezer euróval finanszíroznak (régiónként egyet). Az e felhívás során szerzett gyakorlati tapasztalat azonban később felhasználhatók lesznek a 10 kisebb UC pályázatánál, amelynek finanszírozására 30 ezer euró/UC forrást biztosítanak.

Mellékelten talál néhány olyan dokumentumot, amelyek segítséget nyújtanak a pályázat benyújtásához: útmutató1, útmutató2, teljes leírás

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése