A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Élelmiszertudományi és Technológiai Intézete, mint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködő partnere, 2024. szeptemberétől munka mellett is végezhető, diplomával elismert képzéseket indít.
A hallgatók önköltséges finanszírozás mellett sörfőzőmester, pálinkamester, gyümölcs- és zöldségfeldolgozó szakmérnök, csokoládé-, kávé- és teakészítő mester, illetve élelmiszeripari digitalizációs szakmérnök képzéseken vehetnek részt.
A képzések célja olyan elméletben és gyakorlatban egyaránt jártas szakemberek képzése, akik képesek a termelés folyamatának egészét áttekinteni, emellett egy üzem vezetésével kapcsolatos gazdasági, szervezési, vezetési, technológiai és műszaki döntéseket megalapozottan meghozni.
A szakképzésekben végzett hallgatók felkészültségük révén hozzájárulnak a hazai gasztronómia és élelmiszeripar további fejlődéséhez. A képzések rendszerszemléletű megközelítésre törekedve integrálják a szakterülettel összefüggő aktuális, főként gyakorlatban is kamatoztatható kémiai, élelmiszeripari mikrobiológiai, művelettani, gépészeti, gazdálkodási, marketingtudományi, vagy akár információtechnológiai ismeretanyagokat.
Képzések időtartamára, tandíjra, jelentkezési lapra vagy egyéb részletekre vonatkozó információt az alábbi oldalakon találnak:
https://elelmiszerdigitalizacio.hu/
https://gyumolcszoldsegszakmernok.hu/
https://palinkamesterkepzes.hu/
https://sorfozomesterkepzes.hu/
NAK / Honti Péter