Tejipar

2016. január 27-ével folytatódott a Helyi termék éve rendezvénysorozat, melyet a Földművelésügyi Minisztérium a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, a Nemzeti Művelődési Intézettel, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen szervez a termelők számára az ország számos pontján. A 2016-os első állomás Kisbér volt.

Kisbéren a Bakonyalja-Kisalföld Kapuja Vidékfejlesztési Egyesület székhelyén került megrendezésre a helyi termékek, helyi termelők piacra jutását segítő és népszerűsítő szakmai fórum, ahol a helyben előállított hazai élelmiszertermelés jogi szabályozását ismerhették meg az érdeklődő termelők, szakmai és civil szervezetek képviselői.

A rendezvényen Sógorka Miklós, Súr polgármestere, a házigazda vidékfejlesztési egyesület elnöke köszöntötte a megjelent érdeklődőket méltatva a programot, szorgalmazva annak időszerűségét és minél szélesebb elterjedését. Majd visszatekintett gyermekkorára, ahol a helyi termék előállítása a falusi környezetben mindennapos, és természetes volt. Ezt követték a szakmai előadók, melynek témakörei kiemelt figyelmet fordítanak a helyi termékek előállításának ösztönzésére, az értékesítési csatornák növelésére és a termékek fogyasztókkal történő megismertetésére.

A programsorozat során bővíthető a helyi termékeket gyártók szakmai ismeretei és válasz kapható a témával kapcsolatos felmerülő kérdésekre. A szakmai fórumok programja között szerepelnek a kistermelői élelmiszer-termelés, előállítás és értékesítés feltételei; az élelmiszerek jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információk; a helyi termelői piac nyitásával, üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalók.

A rendezvény keretén belül külön előadásként tárgyalják az eredetvédelmet és a védjegyek jelentőségét, valamint bemutatásra kerül a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy program a hagyományos termékek piacra jutása érdekében. A kerekasztal beszélgetések során helyi jó példák bemutatására került sor Biró Mihály, Biró Tibor (Agrogold Kft.), Bagó Roland (Nartur Press Team Kft.), Szabó Ildikó (kézműves sajt előállító egyéni vállalkozó) előadásában megosztva tapasztalataikat.

Ezt követően kötetlen beszélgetéssel, a kiállított termékek kóstolásával, ismerkedésével zárult a szakmai fórum. A fórumon egyebek mellett debütált a kamara szerkesztésében frissen megjelent Helyi termék kézikönyv, amelyet a Komárom-Esztergom megyei termelők tarthattak az országban elsőként a kezükben. A szervezők és az előadók is méltatták a kamara segítségnyújtását, megköszönték a szervezésben való segítséget, amellyel tovább erősödött a már kialakult jó kapcsolat a megyei vidékfejlesztéssel foglalkozó és egyéb civil szervezetekkel, és erősödött az a tudat, hogy a kamara szakmai jelenléte e téren is megkerülhetetlen és nélkülözhetetlen.

 

 

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám