Vármegyei hírek

Rendhagyó tanórát tartottak kedden a Heves Vármegyei Kormányhivatalban. A Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kilencedik osztályos kertésztechnikus tanulói tettek látogatást a földhivatal főosztályán, majd a szakemberekkel egy határszemlén is részt vettek az Ostoros és Novaj közötti szőlősökben.

A diákok kedden már második alkalommal ismerkedtek a kormányhivatal agrár ágazatot érintő szakterületeivel az agrárkamara Heves vármegyei igazgatóságának kezdeményezésére.

A Heves Vármegyei Kormányhivatal igazgatója, dr. Veres Zoltán portálunknak elmondta, múlt héten találkoztak első alkalommal a diákokkal. Akkor egyebek között a növény- és talajvédelemmel, és agrártámogatásokkal kapcsolatos feladatokkal ismerkedhettek meg a tanulók. 

– Örülünk ennek a lehetőségnek és fontosnak tartjuk, hiszen így megismerhetik a fiatalok a kormányhivatal munkáját. Bízunk benne, hogy ennek köszönhetően a későbbiekben lehetséges munkahelyként tekintenek majd a kormányhivatalra – jegyezte meg az igazgató. 

A diákok kedden egy tájékoztatót hallgathattak meg a földhivatali feladatellátásokról. Szó esett a határszemlével és a parlagfű elleni védekezéssel kapcsolatos feladatokról, majd a terepi munkába is bekapcsolódhattak az Ostoros és Novaj közötti szőlős területeken tartott határszemlén.

Szendrei László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Heves vármegyei elnöke kiemelte, nagy szükség van azokra, akik középszinten  jártasak a mezőgazdaságban, s szeretnének részt venni a termelésben. Így jött az ötlet, hogy újraélesszék Egerben a kertésztechnikusi képzést. 

– Arra törekszem, hogy ezt a szakot éveken, évtizedeken keresztül fenn tudjuk tartani, és hogy esetleg bővíteni, fejleszteni is tudjuk. Szeretném, ha minél több diák választaná ezt a képzést, hiszen ennek elvégzésével érettségit és technikusi szintű szakképzettséget is szerezek – húzta alá Szendrei László.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám