Országos hírek

Az ökológiai mezőgazdaság jövője az Európai Közös Agrárpolitika és a globális kihívások tükrében.

 Időpont
2023. február 28. kedd, 8:30-16:30

Helyszín
Neumann János Egyetem, CAMPUS, Kecskemét 6000 Izsáki út 5.

Találkozzunk idén újra személyesen, az ÖMKi által immár negyedik alkalommal megrendezett, Ökológiai Gazdálkodás - Ágazati Konferencián, amelynek ezúttal a Neumann János Egyetem ad otthont.

Változatos szakmai programokkal, érdekfeszítő témákkal, hazai és nemzetközi előadókkal, a tapasztalatcserének helyt adó műhelymunkákkal várjuk a biogazdálkodás jelenlegi és jövőbeli szereplőit: gazdákat, szaktanácsadókat, kutatókat, diákokat, gyakorló szakembereket és a téma iránt érdeklődőket, az ország egyik legizgalmasabb egyetemi épületében, a kecskeméti CAMPUS-on.

A nagyszabású eseményt Dr. Nagy István agrárminiszter nyitja meg. 

A konferencia célja az ökológiai gazdálkodás jövőjét meghatározó legfontosabb lehetőségek, kihívások és tapasztalatok megosztása és megvitatása, inspirációs kitekintéssel a kiemelkedő nemzetközi tapasztalatokra. 

A konferencia nemzetközi vendégei: 

  • Geetie Singh-Watson, etikus gasztro-vállalkozó, az első londoni bio pub, a DUKE of CAMBRIDGE (1998) és a THE BULL INN & ALBATROSS (2019) bio fogadó alapítója, akivel a helyi, szezonális és öko étkezés jelentőségéről és megvalósíthatóságáról beszélgetünk. Geetie-t 2009-ben az év üzletasszonyának és az év vállalkozójának választották Angliában. 
  • Guy Singh-Watson, biokertész, az angliai Riverford Farm és Közösség alapítója, aki kis családi vállalkozásából országos biozöldség kosárközösséget szervezett, majd cégét a befektetők helyett inkább a munkavállalóinak adta el. Környezeti, társadalmi és gazdasági meggyőződése világszerte ezreknek jelent inspirációt. Most a hazai közönségnek adja át legfontosabb üzeneteit. 
  • Dr. Knut Schmidtke, a Drezdai Egyetem professzora, a svájci Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (FiBL) igazgatója, a szántóföldi ökogazdálkodás gyakorlati specialistája, aki a klímaváltozás extrém hatásai elleni védekezés lehetőségeit, valamint az ökológiai szántóföldi tápanyagutánpótlás stratégiáit járja körül - kiemelve az állattartás nélküli gazdaságok lehetőségeit.

Az angol nyelvű előadásokhoz szinkrontolmácsolást biztosítunk.

Szeretettel várjuk Önt az ökogazdálkodási ágazat elismert nemzetközi és hazai előadói nevében!

A szekciók kiemelt témái 

  • Helyi, szezonális és öko étkezés - megvalósítható a gyakorlatban? 
  • Tápanyag utánpótlás lehetőségei ökológiai szántóföldi és kertészeti termesztésben 
  • Regeneratív ökológiai mezőgazdaság  
  • Fenntartható gazdálkodást segítő szaktanácsadási segédlet az új KAP előírásainak gyakorlati megvalósításáért
  • Ősgabonákban rejlő lehetőségek  
  • Szőlő és gyümölcs ültetvények diverzitása, a sokféleség fokozása sorköztakarással 
  • Az országos ÖMKi-VSZT-Nébih ökológiai gabona fajtateszt hálózat kétéves eredményei 
  • Agroökológiai átállás - részvételi kutatási módszerek és várható nemzetközi kutatási programok
  • Digitalizáció a világban és a mezőgazdaságban, fókuszban az állattenyésztés 

Vendégeinket helyben termelt, bioalapanyagokból készült gasztrofogásokkal várjuk.

A rendezvényt a kecskeméti Neumann János Egyetem névadójának 120 éves születési évfordulója alkalmából meghirdetett, Neumann 2023 év keretében szervezzük meg, a fenntartható fejlődés és a multidiszciplináris kutatási eredmények bemutatása jegyében. 

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

A regisztráció határideje: 2023. február 22. 

Regisztráljon most, alakítsuk közösen a jövő ökológiai mezőgazdaságát!  

RÉSZLETES PROGRAMTERV ÉS REGISZTRÁCIÓ: https://biokutatas.hu/hu/event/show/okologiai-gazdalkodas-agazati-konferencia-2023

 ÖMKI

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám