37 sajtbíra végezte el sikeresen a Magyar Sajtkészítők Egyesülete által szervezett sajtbíra képzést.
“Egyszer egy olasz mesterbíra megjegyezte, hogy a mester fokozatú minősítés elérésekor jött rá, hogy minél többet olvas és tanul a sajtokról, minél több sajtot kóstol, annál inkább érzi úgy, hogy keveset tud a sajtok világáról” - mesélte a magyar sajtbíra-tanoncoknak tartott előadásán Maria Cristina Crucutti olasz sajtszakértő, midőn az ONAF (Organizzazione Nazionale degli Assaggiatori di Formaggio- Olasz Sajtbíra Egyesület) képzési rendszeréről faggattuk.
Sajtbírákat avatunk. 37 fő végezte el sikeresen a 2. Sajtbíra képzést. Egy képzés végét ünnepeljük, de egyben 37 sajtszakértő útjának kezdetét is. Bizakodva várjuk, hogy útjuk során felfedezzék a magyar kisüzemi és kézműves sajtok sokszínű világát és kóstolási jegyzeteikkel, nemzetközi szintű, fogyasztói szempontú bírálatukkal és építő kritikáikkal hozzájáruljanak a magyar sajtkultúra további gyarapodásához.
A képzés megvalósulását a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács támogatta.
Helyszín, időpont: Hegedűs Sajtműhely (2091 Etyek Újhegyi út 116.), 2022.06.26., 16:00
Tervezett program:
16:00 Köszöntő - Hegedűs Imre elnök (Magyar Sajtkészítők Egyesülete)
16:10 Oklevelek ünnepélyes átadása - Pozsa Panni és Tim Zoltán, a képzés szakmai vezetői 16:45- Fogadás: sajt és pezsgő
További információk az egyesület honlapján találhatók: www.sajtkeszitok.hu Interjúpartner:
- Hegedűs Imre, elnök (+36-30-747-9251)
- Tim Zoltán, a képzés szakmai vezetője (+36-30-952-7909) Kapcsolat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Magyar Sajtkészítők Egyesülete