Országos hírek

Írjuk együtt a magán erdőgazdálkodás jövőjét!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) – az Agrárminisztérium és szakmai szervezetek közreműködésével – fórumsorozatot tart a magán erdészeti szektor szereplői számára. Az „Írjuk együtt a magán erdőgazdálkodás jövőjét” című országos rendezvénysorozat első állomása 2021. június 22-én, az utolsó július 1-jén lesz.

A 2010-es évek közepén kezdődött meg a magán erdőgazdálkodás új szervezeti kereteinek kialakítását célzó jogalkotási folyamat, ami számos előremutató változást hozott, s várhatóan idén – az erdőbirtokossági társulatokra vonatkozó szabályozással – lezárul. Mindemellett jelenleg zajlik a 2027-ig tartó időszakra vonatkozó erdészeti támogatáspolitika tervezése.

A NAK és a MEGOSZ a szakmai szervezetek, valamint az érintett erdőtulajdonosok, erdőgazdálkodók és erdészeti vállalkozások számára fórumsorozatot szervez. Az ország egyes régióiban tartandó rendezvényeken egyrészt az erdőtulajdonosok tájékoztatást kapnak az osztatlan közös tulajdon felszámolása, illetve a magánerdők hasznosítása terén fennálló lehetőségekről; másfelől az erdőgazdálkodási és erdészeti szakirányító vállalkozások a magánerdőgazdálkodás várható szerveződési folyamatairól, a lehetséges szerepükről. A fórumok egyben módot adnak arra is, hogy az érintettek közvetlenül jelezhessék észrevételeiket, javaslataikat és igényeiket az ágazat vezetése, illetve az érdekképviseleti feladatokat ellátó szakmai szervezetek felé.

 

Helyszínek és időpontok:

2021. június 22. – Kecskemét, Bajor Étterem és Vendégház kerthelyisége
2021. június 23. – Napkor, Harangodi Erdészeti Erdei Iskola
2021. június 24. – Pápa, Eszterházy-kastély parkja
2021. június 29. – Bodrog, Frontvonal Vendégház parkja
2021. június 30. – Sárvár, Hidegkúti Vadászház parkja
2021. július 1. – Tápiószentmárton, Kincsem Lovaspark

A rendezvényeken a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. További részletek:

http://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/erdogazdalkodas/103462-irjuk-egyutt-a-magan-erdogazdalkodas-jovojet

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei