Országos hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ingyenesen elérhető szerződésmintát készített azok számára, akik őstermelők családi gazdaságát kívánnak létrehozni.


A családi gazdaságokról szóló 2020. évi CXXIII. törvény 2021. január 1-jén lépett hatályba. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által kezdeményezett jogszabály révén a korábbinál kedvezőbb működési és adózási környezetben folytathatják tevékenységüket az őstermelők, a családi gazdaságok és az agrárvállalkozások.

Az őstermelők, illetve az őstermelők családi gazdaságának (ŐCSG) nyilvántartásba vételét a kamaránál lehet kérelmezni; az ŐCSG-k tagjai egymással hozzátartozói viszonyban álló őstermelők lehetnek. A NAK az ŐCSG-k létrehozását segítve elkészített egy szerződésmintát, ami itt érhető el.

Mindemellett a kamara külön internetes oldalon is összefoglalja az új jogszabállyal kapcsolatos tudnivalókat, valamint ügyfélszolgálata minden kérdésben áll az érdeklődők rendelkezésére, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.


NAK

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ