Nemzetközi hírek

A fejlődés mozgatórugói: interaktív innováció és hálózatosodás címmel a Nemzeti Agrárgazdálkodási Kamara (NAK) és az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) – a nemzeti KAP hálózat keretében - újabb tréninget szervez mezőgazdasági szaktanácsadók és erdészeti szakirányítók részére.

A kétnapos tréning alapja a közös gondolkodás és az interaktivitás. A képzés keretében többek között az alábbi kérdésekre keressük a választ:

 • Miért vannak egyes pályázatok sikerre, mások kudarcra ítélve?
 • Milyen kapcsolat van a sikeresség és az agrárágazati innováció és hálózatosodás között?
 • Milyen eszközökkel, módszerekkel lehet fejleszteni az agráriumban az innovációt és együttműködéseket segítő készségeket?
 • Milyen konkrét támogatási lehetőségek várhatók a közeljövőben a tréningen szerzett új ismeretek, készségek hasznosítására?
 • Hogyan hasznosíthatók ezek a gyakorlatban?

A képzés során olyan konkrét módszereket ismerhetnek meg és próbálhatnak ki a résztvevők, amelyek ismerete új nézőpontba helyezi a szaktanácsadók szerepvállalását az innovációs folyamatokban.

A képzés tartalmi alapját és hátterét az Európai Unió Horizont 2020 keretprogramja által finanszírozott projekt, az I2Connect (továbbiakban: I2C) teremtette meg. Az I2C általános célja, hogy segítse a szaktanácsadókat abban, hogy könnyebben felismerjék a gazdálkodók fejlesztési igényeit és az ezekben rejlő innovációt, valamint hatékonyabban tudják segíteni a közös megoldáskeresést. Ezáltal maguk a szaktanácsadók is az innovációs folyamatok szereplőivé váljanak. A projekt konkrét célja a szaktanácsadói hálózatépítés, a tudásmegosztás, tudásáramoltatás. A projekt keretében Magyarországról 4 fő végezte el a nemzetközi képzők képzése programot. Közülük ketten (Bányai Tibor és Gór Arnold) 2022-ben két sikeres képzésen adta tovább az ott megszerzett tudást és tapasztalatot magyar kollégáiknak. A Gödöllőn és Dunaharasztiban megtartott képzésen 15-15 fő szaktanácsadó vett részt.

A kétnapos képzésen felül a résztvevők 6 hónapig személyes mentorálási lehetőséget kapnak a tanultak alkalmazásának segítésére.

A jelen felhívásban meghirdetett képzés tematikája hasonlít a korábbi két tréning felépítéséhez, ezért kérjük, hogy aki azok valamelyikén részt vett, erre a képzésre ne jelentkezzen.

Időpont (személyes): 2024. augusztus 13. (kedd) és 14. (szerda), 9:00-17:00

Helyszín: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Oktatóközpont - 2330 Dunaharaszti, Boróka utca 3.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a tréningen legfeljebb 15 fő vehet részt, a jelentkezés sorrendjének megfelelően!

Várjuk jelentkezésüket elektronikus úton, a GOOGL FORMS  kitöltésével 2024. augusztus 1. (csütörtök) 12:00 óráig.

Dunaharaszti i2c képzés (Forrás: NAK/Jakab Ágnes)

NAK / Jakab Ágnes és AKI / Magócs Krisztina

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám