Nemzetközi hírek

A FiBL Europe örömmel jelenti be, hogy Dr. Bram Moeskopsot nevezte ki ügyvezető igazgatójának. A brüsszeli székhelyű FiBL (The Research Institute of Organic Agriculture) Europe képviseli a négy nemzeti FiBL kutatóintézetet és az ÖMKI-t.

Új ügyvezető igazgatóként Dr. Bram Moeskops vezeti majd a brüsszeli irodát, és csapatával együtt segít majd abban, hogy a FiBL széles körű ismeretei a brüsszeli politikai döntéshozók és érdekelt felek rendelkezésére álljanak. A brüsszeli székhelyű FiBL Europe képviseli európai szinten a négy nemzeti FiBL kutatóintézetet (FiBL Svájc, FiBL Németország, FiBL Ausztria, FiBL Franciaország) és a Magyar Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézetet (ÖMKi).

Tudományos szintű alátámasztás a politikai döntéshozók számára

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy elvállalhatom a FiBL Europe ügyvezető igazgatói posztját" – mondta Dr. Bram Moeskops – "mivel a FiBL kutatásaival jelentősen hozzájárul az élelmiszerrendszerek szükséges átalakításához." Jürn Sanders, a FiBL Europe elnöke hozzátette: "Tekintettel azokra a jelentős kihívásokra, amelyekkel az élelmiszeriparban az elkövetkező években szembe kell néznünk, még jobban részt kívánunk venni az e területen folytatott politikai párbeszédben, és Dr. Bram Moeskops igazgató segítségével a lehető legjobb helyzetben leszünk ennek elérésében."

Az ökológiai mezőgazdaság vezetője világszerte elismert szakember

Dr. Bram Moeskops lenyűgöző eredményeket ért el a FiBL Europe számára, miután több mint egy évtizedig volt az IFOAM Organics Europe kutatási és innovációs menedzsere, amely szervezet 34 országgal együtt dolgozik az európai ökológiai mezőgazdaságért, továbbá ő felelt a "TP Organics" Európai Bioélelmiszer- és Gazdálkodási Technológiai Platform tudományos koordinációjáért is. Hivatali ideje alatt hatékonyan szervezte az Európai Unió és a nemzeti politikai döntéshozók, tudósok és az európai mezőgazdasági és élelmiszeripari ágazat érdekelt feleinek kiterjedt hálózatát. A belga születésű Dr. Bram Moeskops a Genti Egyetemen szerzett PhD fokozatot alkalmazott biológiai tudományokból, talajgazdálkodásra szakosodva.

 

FiBL elérhetőségek:

 • Jürn Sanders, a FiBL Europe elnöke
  Telefon: +41 62 865 17 41, e-mail Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Bram Moeskops, a FiBL Europe igazgatója
  Telefon +32 487 27 98 15, e-mail Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A sajtóközlemény elérhető itt:  www.fibl.org/en/info-centre/media.html

 

A FiBL-ről

A FiBL Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet a világ egyik vezető kutatóintézete az ökológiai mezőgazdaság területén. Erősségei az interdiszciplináris kutatás, a gazdálkodókkal és az élelmiszeriparral közös innovációk és a gyors tudástranszfer. A FiBL Csoporthoz jelenleg az 1973-ban alapított FiBL Switzerland, a FiBL Germany (2001), a FiBL Austria (2004), az ÖMKi (Magyar Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (2011), a FiBL France (2017) és a FiBL Europe (2017) tartozik, ez utóbbit az öt nemzeti intézet közösen támogat. Körülbelül 400 alkalmazott dolgozik a különböző országokban (www.fibl.org).


A sajtóközleményt fordította: Jakab Ágnes / NAK

 

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám