Nemzetközi hírek

Napjainkban a fogyasztók egyre inkább tájékozottak a környezetvédelmi témákat illetően és szeretnék tudni, hogy az általuk megvásárolt termékek valóban rendelkeznek-e környezetvédelmi értékekkel, vagy a gyártó által kinyilatkoztatott információk ellenőrizhetetlenek, ezáltal a „zöldrefestés” (greenwashing) jelenségének áldozataivá válnak-e. Az utóbbi évek során a termékek zöld értékének elismerésére alkalmazott eszközök közül leghatásosabbnak az ISO 14000 szabványosztály harmadik típusú tanúsításai bizonyultak, azon belül is az EPD (ISO 14025 szabvány) és a Carbon footprint (ISO 14067szabvány) terméktanúsítások. Ezen innovatív rendszerek egyre inkább igazodnak a standard életciklus-értékeléshez, amelynek hatékonyságát az Európai Bizottság által meghatározott Product Environment Foodprint (PEF) módszer tovább növeli. A hozzávetőlegesen másfél órás online szeminárium során a terméktanúsítás új rendszereiben merülünk el, valamint azt vizsgáljuk, hogy e rendszerek milyen viszonyban állnak a termék életciklusának és környezeti lábnyomának értékelésével.

Mit tudhat meg a szemináriumból?

Mit értünk harmadik típusú terméktanúsítás alatt, valamint az Európai Bizottság 2013/179/EU jelű ajánlása által meghatározott életciklus-értékelés és PEF-módszer hogyan illeszkedik e tanúsításokba. A szóban forgó termékelemzések szerepe az európai zöld megállapodáson (Green Deal) belül.

Az on-line szeminárium időpontja: 2021. május 27. (csütörtök) 15.00-tól.

Regisztrálni ezen a linken lehet:

REGISZTRÁCIÓ

Az Európai Bizottság LIFE EFFIGE (Environmental Foodprint For improving and Growing Eco-efficiency) projektje keretében kerül megszervezésre az on-line szeminárium.

A meghívó itt érhető el.

(NAK/ Dr. Hámori Judit)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei