Szakmai információk és anyagok

A visegrádi országok évről évre segítséget nyújtanak a Nyugat-Balkán és a Keleti Partnerség országaiból érkező köztisztviselők számára, hogy egy egyhetes szakmai tanulmányút keretében megismerhessék a fogadó ország tapasztalatait, jó gyakorlatit. A program keretében 2021. október 3-9. között került sor a Nemzetközi Visegrádi Alap (IVF) égisze alatt megvalósuló Civil Servants Mobility Program (CSMP) budapesti látogatására.

A Külügyi és Külgazdasági Intézet szervezésében megvalósuló látogatásokon a delegáció a gazdaságdiplomácia és az agrárszektor területeihez kapcsolódó intézmények és szervezeti egységek képviselőivel találkoztak, akik bemutatták a vendégeknek a magyar rendszer sajátosságait, eredményeit, jövőbeli lehetőségeit.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a CSMP keretében, október 8-án, szakmai előadásokkal fogadta az öt főből álló koszovói delegációt: Agnesa Jashari - Koszovói Köztársaság Kormánya, Miniszterelnöki Iroda, a miniszterelnök első helyettesének tanácsadóját; Saranda Stublla - Önkormányzati Közigazgatási Minisztérium, miniszteri tanácsadót; Delvina Hana Bakija - Mezőgazdasági, Erdészeti és Vidékfejlesztési Minisztérium Gazdasági Elemzési és Agrárstatisztikai főosztályvezetőt; Doruntina Shala Hoxha - Ipari Vállalkozási és Kereskedelmi Minisztérium, infrastruktúráért- és bejelentésért felelős vezető tisztviselőt; Adelina Maksuti - Mezőgazdasági Minisztérium, Gazdasági Elemzési és Mezőgazdasági Statisztikai Főosztály, osztályvezetőjét, továbbá a KKI kutatóit.

A koszovói delegáció tagjai, a KKI kutatói és a NAK munkatársai

Fotó: NAK

A delegáció részére három angol nyelvű előadás keretében bemutatásra került a NAK szervezete és tevékenysége, a NAK szerepe a Közös Agrárpolitika (KAP) stratégiai tervezésében, és a Magyar Szaktanácsadási Rendszer és a KAP Agrár- Tudásmegosztási és Innovációs Rendszer (ATIR).

A koszovói delegáció tagjai, a KKI kutatói és a NAK munkatársai a NAK központban

Fotó: NAK

 

(NAK/Jakab Ágnes)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám