Sajtóközlemények

A magyar vetőmagtermesztés egyik zászlóshajójaként a Marton Genetics cégcsoport fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást. Ennek szellemében csatlakozott a Magyar Örökség díjas Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programhoz és ajánlott fel 10 tonna étkezési búzát, valamint ugyancsak 10 tonna kiváló minőségű búzavetőmagot. A vetőmagadományt, amelynek átadására a program hivatalos gyűjtőpontján, az Aranybulla Zrt. székesfehérvári telephelyén került sor, a tervek szerint a legnehezebb sorban élő és tevékenykedő kárpátaljai gazdálkodók számára juttatják el a szervezők.

 A 11. évébe lépett Magyarok Kenyere program szervezői a Nemzeti Újrakezdés Évében új fejezetet kívánnak nyitni a kezdeményezés történetében is. Ennek fókuszában a jótékonyság mellett a tudás- és technológiai transzfer, a kárpát-medencei gazdák közötti információáramlás, a szakmai-gazdasági együttműködés fokozása áll annak érdekében, hogy ne csupán segélyeket, hanem esélyt, ne csak halat, hanem hálót is nyújtson a jövőben.

A megújult célrendszerhez illeszkednek a világhírű magyar vetőmagtermesztés szereplőinek felajánlásai, hiszen a kiváló minőségű vetőmagok jelenthetik a nehéz helyzetben lévő, elmaradottabb térségekben a mindennapi kenyér biztosításának alapját, hosszabb távon pedig a korszerű technológiák és ismeretek átadásával együtt az önellátó termelési rendszerek kiépítését.

A társadalmi felelősségvállalásban élen járó magyar agrárvállalkozások fontos szereplői, oszlopai a programnak. Ennek keretében tavasszal 450 hektárra elegendő kukorica vetőmagot juttatott ki a Magyarok Kenyere Alapítvány, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Kárpátaljára.

Ezúttal a martonvásári Marton Genetics cégcsoport döntött úgy, hogy jelentős mennyiségű étkezési búzával, illetve Mv Nemere őszi búza vetőmagadománnyal segíti a programot és a külhoni gazdatársadalmat. A búzát, illetve a vetőmagot jelképező adománylevelet a program egyik Fejér megyei gyűjtőpontján, az Aranybulla Zrt. telephelyén adta át Sándorfy András ügyvezető Nagy Bélának, a Kárpátaljai Református Egyházkerület főgondnokának, aki egyúttal a Magyarok Kenyere Alapítvány egyik határon túli kuratóriumi tagja is.

Az esemény résztvevőit házigazdaként köszöntötte dr. Bódizs Tamás, az Aranybulla Zrt. igazgatósági elnöke, Rittlinger József, a Magyarok Kenyere Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke is. A résztvevők hangsúlyozták a hasonló felajánlások fontosságát a program küldetésének betöltésében, illetve reményüket fejezték ki, hogy hozzájárulnak a kedvezményezettek élelmezési alapanyagának megtermeléséhez, ezáltal életminőségének javításához.

 

A programmal kapcsolatos további információk: http://magyarokkenyere.hu

Kapcsolat:

  1. Szabó Balázs projektvezető Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; +36 70 796 8518

Háttér

A Magyarok Kenyere Alapítvány, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által közösen szervezett Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. A Magyar Örökség díjas kezdeményezés keretében Magyarország területéről és a Kárpát-medence magyarlakta régióiból ajánlanak fel búzát határon inneni és túli, magyar gyermekeket segítő szervezetek számára. Az adományozóknak, közreműködőknek, pártfogóknak, a külhoni és a szórványmagyarság bekapcsolódó szervezeteinek köszönhetően mostanra valóban elmondhatjuk: „Egy kenyéren vagyunk”.

A szervezők idén is számítanak a magyar gazdák és minden jószándékú honfitársunk termény- és pénzadományaira, hiszen a rászorulóknak minden búzaszem számít. A tavalyi esztendő minden eddiginél sikeresebb volt az összefogás és szolidaritás elvein nyugvó program életében, közel 600 szervezet, intézmény részesült kedvezményezettként az adományokból. Idén az étkezési búza adományokat – 2021. július 1-től augusztus 20-ig – adhatják le a gazdák közel 100 hazai és 170 külhoni gyűjtőponton, de pénzadományok és a személyi jövedelemadó felajánlására is mód van, amelyet a program hosszabb távú céljaira használ fel az Alapítvány.

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei