SmartProtect

Megjelent a SmartProtect projekt új sajtóközleménye, mely a projekt második periódusának eddigi legfontosabb eseményeit és eredményeit foglalja össze az alábbi témakörökben.

Intelligens mezőgazdaság az innovatív növényvédelemért a zöldségtermesztésben

A SmartProtect az Európai Unió Horizont 2020 programja (GA 862563) által finanszírozott projekt. Célja egy olyan tematikus hálózat létrehozása gazdálkodók és tanácsadók számára, amely az intelligens integrált növényvédelmi (SMART IPM) megoldások régiókon átívelő tudásmegosztására összpontosít, ösztönözve a tudásáramlást a regionális mezőgazdasági tudás- és innovációs rendszerekben (AKIS) Európa-szerte. Ezáltal összekapcsolva ezeket a zöldségtermesztésben alkalmazandó integrált növényvédelem fejlett módszertanában rejlő innovatív lehetőségekkel, integrálva a precíziós gazdálkodási technológiákat és az adatelemzést. A projekt időtartama 3 év, a projekt második periódusa 2021 júliusában kezdődött. A projekt konzorciumában 15 partner vesz részt Európa 12 országából, akik a tudásmegosztást elősegítő többszereplős megközelítést hirdetik.

A SmartProtect Platform hivatalosan is elindult!

A SmartProtect Platform a zöldségtermesztésben alkalmazható innovatív IPM-megoldások szabadon hozzáférhető felülete. A Platform felkereséséhez és tartalmának felfedezéséhez látogasson el a https://platform.smartprotect-h2020.eu/en weboldalra, válogasson az alkalmazási technikák, a döntéstámogató rendszerek, a diagnosztikai és észlelési technikák, valamint a monitoring technikák között, melyek minden érdeklődő számára elérhetőek. Alkategóriák is rendelkezésre állnak, amelyek konkrét kereséseket tesznek lehetővé permetezőgépek, permetező drónok, UV-rendszerek, hasznos szervezetek elosztórendszerei, mint az alkalmazási technikák; Elisa, RNS és DNS módszerek, valamint mobil rendellenesség-detektálási rendszerek, mint a diagnosztikai és detekciós technikák; valamint termésfigyelés és rovarmegfigyelés módszerek, mint a monitoring technikák alkategóriái között.

A Platform célja, hogy elősegítse a növényvédelmi gyakorlatok megismerését és alkalmazását, a rendelkezésre álló innovatív eszközök és technikák kiaknázását. A gyártók, érdekelt felek, tanácsadók és még sokan mások megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő intelligens technológiákat. A szűrők és a kulcsszavas kereső segítségével a felhasználók személyre szabhatják a keresést. A platform 12 különböző nyelven érhető el, köztük angolul, hollandul, franciául, németül, észtül, szlovénul, portugálul, csehül, spanyolul, lettül, görögül és magyarul is.

A platform tartalma folyamatosan bővül, már több, mint 200 intelligens megoldás és technológia került regisztrálásra. Minden érdeklődő további innovációkat javasolhat a platformra, ehhez csak egy egyszerű regisztráció, majd a "Saját megoldásaim" és az "Új megoldás hozzáadása" menüpontok kiválasztása szükséges. Fedezze fel a Platformot, és legyen része a SmartProtect hálózatnak!

SmartProtect események

A projekt második szakaszában Európa-szerte rendezvényeket tartanak, amelyek célja az intelligens IPM-technológiákkal kapcsolatos tapasztalatok és vélemények cseréje, valamint a technológiák helyszíni bemutatása. Az eseményeken különböző országok különféle szereplői vesznek részt, lehetővé téve az interaktív kommunikációt a termelőkkel, az érdekelt felekkel és a zöldségtermesztési ágazat szakértőivel.

Kövessen minket további hírekért a közelgő SmartProtect eseményekről, úgymint a SmartProtect régiókban (észak- közép-és dél-európai zóna), megrendezendő szemináriumok, képzések és nyílt napok.

További információkért és újdonságokért iratkozzon fel a SmartProtect projekt hírlevelére!

 

(NAK/Pók Zóra)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ