SmartProtect

A SmartProtect „Intelligens mezőgazdaság az innovatív zöldségnövény-védelemért: fejlett módszertanok és technológiák kiaknázása” az Európai Unió, Horizont2020 keretprogramján belül finanszírozott projekt. 

A SmartProtect egy tematikus hálózat, amely tevékenységét az integrált növényvédelemmel kapcsolatos okos megoldások és technológiák tudáscseréjére összpontosítja. Célja a tudás áramlás ösztönzése az EU egész területén, különös tekintetettel a kertészeti növényvédelemben nyújtott innovatív lehetőségekre és precíziós gazdálkodási technológiákra. 

Az integrált növényvédelem lényege a tudatos tervezés, megelőzés, nyomon követés, megalapozott döntéshozatal, precíz végrehajtás és értékelés. A különböző növényvédelmi módszerek és megközelítések összehangot alkalmazása csökkenti a környezeti terhelést, ezzel hozzájárulva a fenntartható mezőgazdaság biztosításához.  

A többi mezőgazdasági alágazathoz hasonlóan, a kertészeti ágazatban dolgozó gazdálkodóknak is meg kell birkózniuk az integrált növényvédelem (IPM – Integrated Pest Management) alapelveinek kötelező végrehajtása okozta kihívásokkal, melyhez segítséget nyújt a projekt keretében kidolgozott, különböző növényvédelmi módszereket és alkalmazásuk jó gyakorlatát összefoglaló SmartProtect IPM Piramis.  

 

(NAK/Pók Zóra)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ