Megyei hírek

A már hagyományosnak számító kecskeméti tanyai termék piac évfordulójának tartották meg az Őszi Helyi Termék Ünnep rendezvényt szeptember 29-én.


A piac a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei szervezete és Kecskemét együttműködésében, valamint az agrárkamarai tagokat magába foglaló Kamra-Túra Egyesület és az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület partnerségével működik minden csütörtökön 14 és 18 óra között 2013. október 3. óta.

A termékskála az évszakoknak megfelelően változik: zöldségfélék, gyümölcsök, nyers-préselt-szárított biotermékek, tehéntej- és kecsketej-termékek, hentesáru, füstöltáru, töpörtyű, tojás és fürjtojás, mézek, lekvárok, gyógynövények, szárítmányok, kenyér és péksütemény, szörpök és chilipaprika-készítmények, szinte felsorolhatatlan termékkínálat megtalálható. A kecskeméti piac országosan is ismert és jó gyakorlatok között szerepel. Ezt erősíti, hogy többen is tanulmányozták a piac működését, szervezeti felépítését, hogy hasonlót üzemeltessenek a helyi sajátosságoknak megfelelően.

A főtéri rendezvényt Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere nyitotta meg. Köszöntőt tartott Kerényi György, a Városi Civil Kerekasztal soros elnöke. A rendezvényen adta át Kovács László Zsolt megyei kamarai alelnök Börönténé Molnár Melindának a NAK megyei szervezete által alapított „AZ ÉV KECSKEMÉTI HELYI TERMÉK PIAC GAZDÁJA” vándorserleget. A díjnyertes a piac fennállása óta folyamatosan árusít és fejlődik, mind a megjelenésben, mind a termékkínálatban a kor követelményeinek megfelelően. Termelői pályafutása meggy- és homoktövis-termesztéssel és fürjtenyésztéssel indult. Az idők folyamán azonban már jelentősen bővült a kínálata. Egyedi termékei közt továbbra is megtalálhatók a homoktövisből, a csicsókából előállított szárítmányok, levek, továbbá fürjtojás is szerepel a kínálatban, többféle formában.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ