Megyei hírek

Az őstermelői és családi gazdasági rendszer Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által kezdeményezett átfogó reformja új alapokra helyezte a mezőgazdasági működési formákat, megreformálva a családi gazdaságokat, egyszerűsítve és kedvezőbbé téve az adózási rendszert. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete ennek kapcsán, 2021. február 11.-én őstermelők, őstermelők családi gazdaságai és mezőgazdasági vállalkozások 2021. évi adózásáról szóló online szakmai rendezvényt szervezett.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében hagyomány, hogy minden év elején összegyűlnek a megye gazdálkodói és fórum keretében megtárgyalásra kerülnek a mezőgazdasági termelők adózásával kapcsolatos aktualitások. Most, a járványügyi előírásokra való tekintettel személyes fórum keretében nem tudtunk találkozni, de a téma fontossága miatt szükségesnek tartottuk e rendezvény megtartását. A téma aktualitását mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy az online szakmai fórumon 349 fő vett részt. Az érdeklődők átfogó ismereteket szereztek a 2021. évi adózás változásairól a Nemzeti Adó-és Vámhivatal szakértőinek előadásában. A résztvevőket Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetének elnöke köszöntötte.

Czapkó Tiborné előadásában a törvényi változásokat ismertette. Összefoglalta a kisadózó vállalkozások tételes adójának („KATA”), a kisvállalati adó („KIVA”) és a társasági adó („TAO”) legfontosabb változásait.

Businé Dobos Márta a személyi jövedelemadó törvény 2021. évi változásairól (egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény) tartott előadást. Ismertette az egyéni vállalkozókat érintő módosításokat, az őstermelői tevékenységből származó jövedelem adózását.

Dr. Ecseki András az általános forgalmi adóról szóló előadásában kitért az adószám törlésével, adóvisszaigényléssel és személygépkocsi értékesítéssel kapcsolatos szabályok változására. Ismertette a számla-és nyugtaadás feltételeit, az online számlázással kapcsolatos feltételeket.

Az online szakmai fórum végén az előadók megválaszolták az előzetesen megküldött, illetve az előadások alatt írásos formában feltett kérdéseket.

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei