A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a mezőgazdasági termelés és az élelmiszer-előállítás területén kiemelt feladatának tekinti a tagjai, a közvélemény és a döntéshozók minél szélesebb körű, hiteles forrásból származó információkon alapuló tájékoztatását, valamint az állattenyésztési ágazatban tevékenykedő gazdálkodók megbecsülésének helyreállítását, ezért elkészítette a TÉNYEK/TÉVHITEK – ÁLLATTENYÉSZTÉS elnevezésű aloldalát.
Az aloldal célja, hogy az állattenyésztést, állattartást és az állatitermék-előállítást övező tévhiteket tudományos tényekre alapulóan oszlassa el és bemutassa az ágazat valódi helyét, szerepét a gazdaságban, a társadalomban és a bioszférában, ezáltal újra kiegyensúlyozottá tegye az állattenyésztési ágazat körüli vitát.
A tematikus aloldalunkon az ”European Livestock Voice”, azaz az Európai Állattenyésztés Hangja elnevezésű csoport, valamint egyéb, hasonló gondolkodású hazai és nemzetközi szervezetek által megjelentetett anyagok felhasználásával szeretnénk felhívni a figyelmet az állattenyésztési ágazat jelentőségére, a vidéki élethez való kapcsolódására, a hús étkezési kultúránkban és a kiegyensúlyozott táplálkozásban betöltött szerepére.
Igyekszünk továbbá eloszlatni az egyes alkalmazott állattenyésztési gyakorlatokkal, az állatgyógyászati készítmények – különös tekintettel az antibiotikumok – és a takarmány-adalékanyagok használatához kötődő esetleges állat- és humánegészségügyi kockázatokkal, valamint az állatok szállításával és vágásával kapcsolatos tévhiteket.
Bemutatjuk továbbá az ágazat erőforrás-felhasználásával, az egyes imitátum termékekkel, valamint a laboratóriumban előállított tenyésztett ”élelmiszerekkel” kapcsolatos legfrissebb tudományos környezeti és humánegészségügyi tanulmányok eredményeit.
Bízunk abban, hogy a folyamatosan bővülő tartalmú aloldalunk szélesíti az állattenyésztéshez, állatitermék-előállításhoz kapcsolódó ismereteket és hozzájárul az ágazat minél szélesebb körű elfogadottságához.