A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer kiterjesztése érdekében létrehozott NAK-FÉSZ munkacsoportok eredményes időszakot tudhatnak maguk mögött. A 2021-2022-es időszakban a védjegyrendszer új termékcsoportokkal és termékekkel bővült, jelenleg 5 termékkörben (pékáruk, tojás, húskészítmények, friss húsok és tejtermékek) 22 termékre lehet védjegyhasználati jogosultság elnyerésére pályázatot benyújtani.
A védjegy kiterjesztési stratégiának megfelelően újabb munkacsoportok kialakítására kerül sor 2022-ben a feldolgozott zöldség- és gyümölcstermékek termékspecifikus leírásainak kidolgozására és a tervezetek megvitatására, hogy a tanúsító védjegy elnyerése minél több termékpályán lehetővé váljon.
A KMÉ Bíráló Bizottság a beérkező pályázatokat folyamatosan bírálja el, valamint a termékmustrák során javaslatot tesz a védjegytulajdonos felé a KMÉ Arany fokozatának megajánlásáról. A KMÉ védjegy alap és arany fokozata a tejtermékek- és a húskészítmények körében már érezhető választékkal van jelen a kiskereskedelemben, amelynek ismertségét a védjegytulajdonos több közösségi marketing felületen is növelni kívánja:
NAK/ Szécsényi Tamás