Szaktanácsadói képzés

Megjelent a szaktanácsadók továbbképzésének szakmai rendezvényeiről és a képzési kötelezettségről rendelkező IH-közlemény.

 

Megjelent az irányító hatóság közleménye a 73/2015. (XI. 6.) FM rendelet (továbbiakban: rendelet) szerint nyilvántartott szaktanácsadók továbbképzésének szakmai rendezvényeiről és a képzési kötelezettségről.


A szaktanácsadók kötelezettsége

A rendelet 7. § (5) bekezdés szerint a szaktanácsadók éves továbbképzésének részeként évente kötelező a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (továbbiakban: NAK) által akkreditált szakmai rendezvényeken való részvétel.
A képzési kötelezettség a szaktanácsadói névjegyzékben a képzési évet megelőző év december 31-én nyilvántartott, aktív státuszú szaktanácsadókra vonatkozik.
A szakmai rendezvények esetében az éves továbbképzési kötelezettség 10 kreditpont megszerzésével teljesíthető.

Kreditpontok meghatározása a képzésre/rendezvényre vonatkozóan

A rendezvény típusa   Kreditérték 

Országos jelentőségű rendezvény

4

Regionális jelentőségű rendezvény 

2

 

A szakmai képzések/rendezvények akkreditálásaFelkérjük a szakmai programok szervezőit, hogy segítsék a névjegyzéki szaktanácsadók tájékoztatását szakmai rendezvények ajánlásával.
A szaktanácsadók képzésének részeként elfogadott szakmai program akkreditálását a program szervezőjének kell kezdeményezni. Az ajánlási folyamat elektronikus úton történik.

A tervezett szakmai programokat az erre szolgáló, letölthető  document ajánlólapon (147 KB) kell bejelenteni, melyet legalább 15 munkanappal a rendezvényt megelőzően szükséges megküldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Az ajánlott programot minősítjük, amennyiben megfelelőnek találjuk, felvesszük a szaktanácsadók szakmai rendezvényei közé, és visszaigazolást küldünk az ajánló szervezet részére.
A program jóváhagyását követően a képzések/rendezvények listáját a weboldalunkon közzétesszük és az új programokról elektronikus úton értesítjük a szaktanácsadókat.
A meghirdetett rendezvényeken való részvétel – a képzés szervezőjétől függően - térítésmentes vagy önköltséges formában történhet.

Az ajánlási időszak minden év január 1-től december 10-ig tart.

Az IH-közlemény ezen a linken elérhető.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ