Erdő- és vadgazdálkodás

Természetvédelmi és a biológiai sokféleség megőrzését célzó projektekre is lehet pályázni az uniós LIFE programban.


Idén összesen 337,54 millió euróra pályázhatnak a köz-, a magán- és a civil szféra szereplői az Európai Unió Környezetvédelmi és Éghajlat-politikai Programja (LIFE) környezetvédelem- és éghajlat-politika alprogramjainak keretében.
A környezetvédelem alprogram (273,94 millió eurós keret) célja a természetvédelmet és a biológiai sokféleség megőrzését, a környezeti erőforrás-hatékonyság fokozását és a környezetvédelmi irányítást és tájékoztatást megvalósító projektek támogatása. Az éghajlat-politika alprogram (63,6 millió eurós keret) célja pedig az olyan tevékenységek támogatása, amelyek hagyományos vagy kísérleti jelleggel támogatják az éghajlatváltozás mérséklését, az éghajlatváltozáshoz alkalmazkodást, valamint az éghajlat-politikai irányítást és tájékoztatást.
A hazai pályázatok eredményessége érdekében 2016-tól kezdődően a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a Földművelésügyi Minisztériummal és a Magyar Fejlesztési Központtal együttműködve – megnövekedett kapacitásokkal áll a pályázók rendelkezésére. Így többek között szakmai jellegű továbbképzésekkel, pályázatíró és projektmenedzsment tréningekkel és fordítási segítséggel. Ezen kívül 2016. június 14-én tartják a nemzeti LIFE Információs Napot, amelyen az érdeklődők további hasznos ismereteket szerezhetnek a 2016-os pályázati kiírással kapcsolatban.


A hagyományos pályázatok benyújtásának határideje:
- Éghajlat-politikai pályázatok: 2016. szeptember 7.
- Környezet és erőforrás-hatékonysági pályázatok: 2016. szeptember 12.
- Környezetvédelmi irányítási és tájékoztatási, illetve természetvédelmi pályázatok: 2016. szeptember 15.


A LIFE programról részletesebben itt tájékozódhat: http://ec.europa.eu/environment/life/
A 2016. évi pályázati felhívás itt érhető el: http://ec.europa.eu/environment/life/news/newsarchive2016/may/index.htm#call2016


(forrás: NFM)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

 

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Ha Ön kamarai tag, akkor a belépést követően szakterületét, tevékenységét érintő személyre szabott információkat, híreket olvashat, illetve az e-Irodában ügyeket intézhet.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik kamarai azonosítóval, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.


Lépjen be a kamarai azonosítója és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám