Vármegyei hírek

A NAK február 21-én tartotta Zala vármegyei szakmai fórumsorozatának záró rendezvényét, Zalaszentlászlón. Az esemény célja gazdálkodó tagjaink széles körű tájékoztatása volt, különös tekintettel a Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervre.

Süle Katalin, a NAK általános agrárgazdasági ügyekért felelős országos alelnöke, a MAGOSZ alelnöke köszöntötte az összegyűlt gazdákat. Beszédében a stratégiai gondolkodás jelentőségére hívta fel a figyelmet, mivel az agráriumban várható változások követése másként nem lesz megoldható a közeljövőben. Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy tagjainkra – jogaikkal együtt – kötelességek is hárulnak, hiszen a vidéki népesség képes arra, hogy jó minőségű élelmiszerrel lássa el Magyarország lakosságát. Kötelességünk tudatosítani, hogy mindezt olyan módon tesszük, ami a lehető legtöbbet adja vissza a minket körülvevő környezet számára.

Ezután Sabján Krisztián, a NAK Zala vármegyei elnöke köszöntötte a gazdatársakat, és megköszönte nekik a nagyszámú részvételt, majd felkérte Győrffy Balázst, a NAK elnökét, hogy tartsa meg előadását a KAP Stratégiai Tervről.

A gazdálkodók részletes tájékoztatást kaptak a KAP II. pilléres intézkedései tekintetében. Mint Győrffy Balázs felhívta rá a figyelmet: a következő évek támogatáspolitikája a nehézségek ellenére magában foglalja az agrárium fejlődésének lehetőségét. Megköszönte az Agrárminisztériumnak, hogy értő és halló fülekkel fogadták a NAK javaslatait és észrevételeit a KAP Stratégiai Tervet illetően. Mielőtt rátért volna a KAP II. pilléres támogatásaira, hangsúlyozta, hogy az előttünk lévő időszak egyik legfontosabb kihívása a vidék és a gazdálkodók társadalmi reputációjának helyreállítása.

Az este második előadójaként Juhász Anikó, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára kapott szót. Előadásának témája a KAP I. pilléres támogatásai voltak. A részletekbe menőkig tartalmas és alapos előadást tartott, melynek végén válaszolt a gazdálkodók hozzá intézett kérdéseire is.

Az este záró előadója Dr. Csirszki Martin Milán, a GVH irodavezetője volt, aki a Gazdasági Versenyhivatal munkáját mutatta be életszerű és az agráriumot is érintő példákon keresztül, valamint tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy hova fordulhatnak érdeksérelem esetén.

Az este zárásaként Sabján Krisztián foglalta össze az elhangzottakat. Még egyszer megköszönte a vármegyei falugazdászoknak az eddigi munkáját, és ígéretet tett, hogy az eddigiekhez hasonló technikai és szakmai támogatásra számíthatnak tőlük a gazdálkodók. Kiemelte, hogy az agrárium előtt soha nem látott lehetőségek állnak, amihez a NAK megyei szervezete minden segítséget megad a kamarai tagoknak.

A jelen lévő vendégek az előadások után kötetlen beszélgetés keretében cseréltek tapasztalatot egymással, és kérdéseikkel fordulhattak az előadókhoz, valamint a jelenlévő kamarai dolgozókhoz is.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám