A Gazda a konyhában gasztronómiai program keretében, a Csabai Kolbászfesztiválon szombaton gyulai, újkígyósi, Csabacsűdi specialitás is készült, természetesen némi csabai kolbászmorzsákkal fűszerezve.
Takács Árpád megyei kormányhivatalt vezető főispán elmondta, újkígyósi gyökerei révén tanulta meg ennek az ételnek az elkészítését, melyhez a friss alapanyag és a kolbász nélkülözhetetlen.
Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, Venesz-díjas mesterszakács, Tímár András olimpiai érmes mesterszakács, valamint Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke segédkezett Takács Árpádnak az étel elkészítésében, melyet megkóstolhattak az agrárkamara standját felkeresők.
Takács Árpád, Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója, András Attila Xavér, az András Gazdasági vezetője, valamint Roszik Attila, a NAK Békés megyei alelnöke, mutatta be főzési tudományát.